Follow us
You are here:

Traineeship Accountancy & IT Audit - Eindhoven

Main partners

Company
BDO Netherlands
Type
Traineeship
Location
Other,Eindhoven, Maastricht
Sector
Accounting & Controlling, Audit
Required language
Dutch
Website
http://www.werkenbijbdo.nl

Description

Jouw uitdaging

Duik jij graag in de financiële cijfers van (bekende) bedrijven? Zoek jij een startersfunctie waarbij je vanaf het begin al veel klantcontact hebt? Maar weet je nog niet precies welke richting je na jouw master op wilt? Ontdek het tijdens ons Accountancy & IT Audit traineeship! Om je optimaal te ontwikkelen, neem je samen met onze andere young professionals deel aan het traineeship en word je begeleid door een vaste mentor die jou hierin ondersteunt.

Het traineeship 
Het Accountancy & IT Audit traineeship bij BDO is een 1-jarig programma vol uitdagingen. Tijdens het traineeship doorloop je in afwisselende periodes van 2 of 3 maanden verschillende disciplines binnen het accountancy-vakgebied.

 • Bij Audit & Assurance richt jij je op de totale financiële verantwoording van onze controleplichtige klanten. Samen met jouw team controleer je niet alleen jaarrekeningen en bedrijfsprocessen, maar werk je afhankelijk van je ervaring en interesses ook mee aan bijzondere onderzoeken.
 • Binnen de Accountancy & Bedrijfsadvies-praktijk help je bedrijven hun businessmodel te optimaliseren. Dit doe je door middel van het digitaliseren en automatiseren van de financiële processen en managementrapportages door onder meer toepassing van BDO Analytics. Als accountant/adviseur opereer je als de gesprekspartner voor onze klanten.
 • Als IT-auditor bij onze IT Risk Assurance afdeling kom je in een landelijk team terecht dat zich bezighoudt met het controleren van IT-systemen binnen de jaarrekening. Daarnaast zul je inzicht krijgen in werkzaamheden op het gebied van data-analyse, cybersecurity, privacy en assurance opdrachten. Je leert risico gebaseerd denken en adviseert klanten over diverse IT vraagstukken.
 • Verder maak je tijdens het traineeship ook kennis met een aantal andere disciplines, waaronder Advisory en onze interne Finance-afdelingen.  

Tijdens jouw traineeship ben je gekoppeld aan een mentor die samen met jou blijft kijken welke discipline het beste aansluit bij jouw voorkeuren. Na een positief verloop van het traineeship is de intentie om jou een vast dienstverband aan te bieden bij de discipline van jouw voorkeur. Door deelname aan dit traineeship maak je dus een weloverwogen keuze voor de toekomst!

Dit ben jij

Als trainee vragen we je actief mee te denken en met ideeën te komen om altijd te blijven innoveren. Je past goed bij BDO als je proactief, sociaal en een echte teamspeler bent en passie voor het vak hebt.

 • Je bent (bijna) in het bezit van een WO-master;
 • Je bent gemotiveerd om je te verdiepen in de disciplines die BDO te bieden heeft en op termijn verder te studeren, in de richting van de RA-, AA-, RC- of RE-titel;
 • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren;
 • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Beschikbaar vanaf september 2021.

Dit bieden wij

Als je kiest voor een carrière bij BDO kom je terecht in een open, sociale en professionele werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en je eigen kansen te creëren. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Dit doen we onder andere door het aanbieden van de mogelijkheid om je in te schrijven voor drie verschillende vaardigheidstrainingen vanuit ons open aanbod.
 
Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons: 

 • Een vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een sportschool in de buurt; 
 • 32 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Is dat niet voldoende? Dan heb je de mogelijkheid om 15 vakantiedagen per jaar bij te kopen. 

Je ontvangt van ons, naast je salaris en bovenstaande arbeidsvoorwaarden, nog een groot aanbod aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

 • Een laptop of tablet;  
 • Een (elektrische) auto;
 • Vergoeding voor een telefoonabonnement; 
 • Onkostenvergoeding;  
 • Aantrekkelijke pensioenregeling (deelname vanaf 21 jaar); 
 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea;  
 • In de maand mei ontvang je een vakantietoeslag van 8,33%. 

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Marloes Hendriks (Campus Recruiter) via WhatsApp of Marloes.Hendriks@bdo.nl.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan.

Dit is BDO

In onze dienstverlening draait het om mensen. Alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. De ruim 2.500 BDO’ers dragen allemaal bij aan het realiseren van onze strategische doelstelling: het bieden van de allerbeste service én het leveren van topkwaliteit. Dit doen wij vanuit de vier kernwaarden: Persoonlijk, Passie, Professioneel en Pragmatisch.

Klik hier om naar de originele vacature te gaan!