Follow us
You are here:

Associate - Capital Markets and Accounting Advisory Services (CMAAS)

Main partners

Company
PwC Netherlands
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Accounting & Controlling, Audit, Controlling
Website
http://www.werkenbijpwc.nl

Description

Associate - Capital Markets and Accounting Advisory Services (CMAAS)

PwC’s Financial Services (“FS”) team van de business unit, Capital Markets & Accounting Advisory Services (“CMAAS”) is enorm aan het groeien door de dienstverlening die wordt verleend aan banken en verzekeraars in risicomanagement, regulatory en accounting. Deze groei creëert interessante functies en mogelijkheden voor accountants en risk professionals.

Wij zijn op zoek naar collega’s met minimale werkervaring en diverse studie achtergronden (bv. economie, bedrijfsadministratie, wiskunde en econometrie), die ons team willen versterken. Als onderdeel van CMAAS FS, zal je de mogelijkheid krijgen om op diverse opdrachten te werken binnen de financiële sector: klanten adviseren op diverse regulatory vraagstukken (Basel III, IV, CRR/CRD), helpen met het ontwikkelen en valideren van modellen, en bij te dragen aan het ontwikkelen van tools om onze dienstverlening verder te digitaliseren.

Wie ben jij?

Je zit in de eindfase van je studie(s), bij voorkeur een masteropleiding. Je vindt het leuk om aan de slag te gaan met complexe vraagstukken en om impact te maken met jouw technische skills.

 • Je hebt een afgerond (of bijna afgerond) masterdiploma in economie/ bedrijfsadministratie/ wiskunde/ econometrie, of een gerelateerde studie met uitstekende resultaten;
 • Je bent naast je studie bezig geweest met nevenactiviteiten;
 • Je hebt interesse om je kennis te verbreden op het gebied van bankregulering/risicobeheer/kredietrisicomodellering/accounting en om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op deze gebieden;
 • Je kan goed onder werkdruk presteren en je bent gecommitteerd om deadlines te halen;
 • Je bent een teamplayer en zorgt voor een prettige werksfeer; en
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, in woord en geschrift.                                                                

Hoe ziet je werk eruit?

Je zal werken in een energiek en dynamisch team met een grote passie voor regulatory (met name prudentieel kapitaal en liquiditeitsregulering), kredietrisicomodellering en IFRS-gerelateerde onderwerpen. Jouw bijdrage stelt ons in staat om belangrijke en complexe problemen op te lossen voor onze klanten en hun praktische adviezen en inzichten te verlenen. Wij besteden veel aandacht aan coaching, interne –en externe opleidingen en loopbaanontwikkeling. Je krijgt uitstekende kansen om te werken aan je vaktechnische -en sociale vaardigheden én vooruitgang te boeken in jouw carrière.

Wat bieden wij?

Je zal werken in een dynamische omgeving met veel ontwikkel -en groeimogelijkheden binnen één van ‘s werelds grootste financieel-dienstverlenende bedrijven. Als onderdeel van het FS team, zal je samenwerken met inspirerende, technisch onderlegde en ervaren collega’s, die toegewijd zijn om in een team te werken om de uitdagingen en problemen van onze klanten op te lossen.  

Verder bieden wij:

 • Een open werksfeer, waar je feedback kan geven en kan ontvangen;
 • Een organisatie waar je kan leren en groeien tot een topspecialist;
 • De mogelijkheid om in het buitenland te werken voor enkele jaren;
 • Diverse trainingen, zowel gericht op sociale vaardigheden als vaktechnische expertise;
 • Veel aandacht voor coaching en een oog voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een competitief salaris;
 • Lease auto; laptop, iPhone; en
 • 30 vakantiedagen.

Wie zijn wij?

PwC is opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn we hedendaags een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digitale Technologie, Assurance, Tax en Advisory. We zijn op deze gebieden actief in een breed scala aan sectoren en klanten.

Bij PwC zijn er 276,000 mensen in dienst, verspreid over 157 landen. PwC Nederland heeft meer dan 5,000 professionals in dienst. Onze purpose is “To build trust in society and solve important problems.”. Dit uit zich in de manier waarop wij te werk gaan en wie we zijn, geleid door onze Values – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together and Reimagine the possible. Voor meer  informatie kan je onze website raadplegen.

PwC’s Capital Markets and Accounting Advisory Services business unit is één van de snelst groeiende business units van PwC. Onze klanten zijn over het algemeen internationaal, beursgenoteerd en/of gereguleerde instellingen. De grote veranderingen en complexiteit in de wereld van regulatory en IFRS vormen grote uitdagingen voor onze klanten. CMAAS is gecommitteerd om deze klanten te helpen omgaan met al deze veranderingen en complexiteit. Werken in de CMAAS praktijk betekent samenwerken met meer dan 140 zeer gemotiveerde en cultureel diverse professionals, die een open -en informele cultuur omarmen, in een zeer aangename werkomgeving.

Er zijn diverse teams binnen CMAAS die zich onder andere focussen op waarderingen, financiële instrumenten en transacties. Het Financial Services team richt zich specifiek op het verstrekken van adviezen met betrekking tot regulatory en accounting voor banken en verzekeraars. Wij zijn experts in zowel accounting als regulatory in het bank- en verzekeringswezen. Onze dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het adviseren en assisteren van onze klanten bij complexe vraagstukken, inclusief de implementatie van de veranderingen in bank regulering (o.a. Basel III/IV, CRR/CRD), kredietrisicomodellering, en het adviseren op regulatory en accounting implicaties van complexe transacties en deals.

Solliciteer nu!

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature en sluit je aan bij het profiel? Solliciteer direct op de site via de  'solliciteer nu'-knop. Nadat je je sollicitatie hebt ingediend, inclusief CV en motivatiebrief hoor je binnen twee weken van ons of we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure.

Heb je in de tussentijd nog vragen, schroom dan niet om te bellen of een e-mail te sturen.

Solliciteer hier: https://www.pwc.nl/nl/carriere/beschrijving.html?wdjobreqid=120286WD&wdcountry=NLD&wdjobsite=Global_Campus_Careers&wdisu=INT515_Adobe_DU_ISU%40pwc&utm_source=Scope%20%7C%20Focus&utm_medium=Vacature&utm_campaign=VacatureFY20