Follow us
You are here:

Consultant M&A Transaction Services

Main partners

Company
SINCERIUS
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Finance
Required language
English
Website
http://www.sincerius.nl

Description

Consultant M&A Transaction Services

Houd je van de dynamiek van M&A en van veel cijfers? Start dan als Consultant M&A Transaction Services.

De wereld van fusies en overnames (M&A) is hectisch. De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun adviseurs. Het is essentieel om snel inzicht te krijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target. Dat doen we met een financiële due diligence.

Jouw functie als Consultant M&A Transaction Services

Als consultant maak je onderdeel uit van ons team en voer je samen met je collega’s zo’n due diligence onderzoek uit. Je maakt diepgaande analyses van de financiële en operationele gegevens van de overname target en kijkt daarbij naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cash flow verwachtingen te kunnen onderbouwen. En daar gebruiken we Business Intelligence programma’s voor.

Door in die financiële gegevens te duiken onderzoek je onderliggende trends en doorgrond je het business model van de overname target. Hiervoor bespreek je je analyses met hun CEO, CFO en/of controller. De resultaten van het onderzoek presenteer je in een korte en bondige rapportage aan je klanten. De klant -vaak een private equity partij- gebruikt deze informatie in zijn waardering en onderhandelingsstrategie voor het bepalen van de definitieve (ver)koopprijs.

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de overname target. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op?, welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens en nemen ze vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Ontwikkeling en groei

We werken in compacte teams, altijd met een hoge partnerbetrokkenheid. En van die hoge partnerbetrokkenheid profiteert niet alleen de klant, maar ook jij. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met onze partners Evert, Joost, Michiel en Thomas. Stuk voor stuk ervaren adviseurs met ieder meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van M&A. En van onze managers en ervaren consultants leer je de rest. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

De doorlooptijd van de projecten is relatief kort waardoor je snel veel bedrijven en branches diepgaand leert kennen.

Je ontwikkeling en groeit krijgt een extra boost door ons opleidingsprogramma. Een op maat samengesteld programma waar jouw persoonlijke leerdoelen centraal staan. Die leerdoelen bepaal je zelf, een externe coach helpt je om ze te identificeren en te formuleren. Praktische trainingen helpen je om ze te halen.

Wie ben jij?

 • Je hebt een (bijna) afgeronde WO Master Finance, Accounting, Bedrijfskunde, Econometrie of een bèta studie en interesse in ons vak;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je bent analytisch sterk, hebt oog voor detail en maakt je complexe financiële vraagstukken snel eigen;
 • Je bent handig met Excel en PowerPoint;
 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht en communicatief sterk en;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega die met plezier naar kantoor komt.

Wie zijn wij?

Wij zijn SINCERIUS, de enige financiële due diligence boutique van Nederland en betrokken bij meer dan 100 deals per jaar. We zijn winnaar van de 2018 M&A Award van ‘Best Transaction Services Advisor’ en aangesloten bij het gerenommeerde wereldwijde Eight International Netwerk. We adviseren nationale en internationale klanten met een focus op Nederlandse Private Equity partijen.

We zijn een ambitieuze boutique die snel groeit. Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, betrokkenheid, ondernemerschap en fun. We communiceren open en eerlijk, zowel naar de klant als naar elkaar, voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in. We nemen initiatief en denken mee. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar. We werken hard, de werkdruk is hoog, maar we zorgen ook regelmatig voor activiteiten met het hele team. Hierdoor heerst er een open en ontspannen sfeer op kantoor.

Wat bieden wij?

 • een steile leercurve, maar dan ook echt;
 • een werkplek aan de Amsterdamse grachten, goed bereikbaar met het ov;
 • een marktconform salaris met mogelijk een aantrekkelijke bonus;
 • een mentor waar je terecht kunt met al je vragen;
 • feedback waar je wat aan hebt en
 • kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS.

Solliciteren

Enthousiast over een stage bij SINCERIUS? Mail dan je cv met motivatiebrief én cijferlijsten naar solliciteren@sincerius.nl ter attentie van Eveline Pernoud, HR Manager.

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Floris van Beek, Consultant M&A Transaction Services via vanbeek@sincerius.nl. Hij vertelt je graag meer over zijn en jouw toekomstige werkzaamheden.

Kijk ook eens op sincerius.nl voor een overzicht van de deals waar we aan mee hebben gewerkt.