Follow us
You are here:

9 dec: Meet the experts

Main partners

Company
De Belastingdienst
Type
Vacancy
Location
Other
Sector
Accounting & Controlling, Consultancy
Required language
Dutch
Website
http://werken.belastingdienst.nl

Description

Ben jij fiscaal of accountancy student en altijd al benieuwd hoe het is om te werken bij de Belastingdienst? Dan is het event Meet the Expert misschien wat voor jou: op een laagdrempelige manier kennismaken met de werkzaamheden van onze fiscalisten en accountants.

 
 

Programma

13.30 – 13.45: inloop
13.45 – 14.00: korte opening
14.00 – 15.00: workshopronde 1
15.00 – 15.15: korte pauze
15.15 -  16.15: workshopronde 2
16.15 – 17.15: netwerkborrel

Workshops
Uit onderstaande workshops kun je 2 workshops kiezen

BTW
De btw is een Europese belasting op goederen en diensten.Van 0% btw op groente en fruit tot de vraag hoe we fiscaal om moeten gaan met de verhuur van een tiny house. In de btw kom je het allemaal tegen. In deze workshop vertellen de sprekers meer over hun ervaringen als inspecteur bij de Belastingdienst en over hun werkzaamheden waar zij dagelijks mee bezig zijn. 

Vennootschapsbelasting, verrekenprijzen en de rol van inspecteurs en accountants
Tijdens deze workshop staan vennootschapsbelasting, verrekenprijzen en de rol van inspecteurs en accountants centraal. Er zullen inzichten gegeven worden in het klantenconcept en het primaire proces. Ook de onderwerpen winstbegrip en winstbelasting zullen aan het licht komen. Via het winstbegrip wordt er overgegaan naar de Vennootschapsbelasting, waarbij de rol van belastingheffing als sturingsinstrument zal worden aangestipt. Als kers op de taart wordt er op het eind een eenvoudige casus uit de eigen praktijk behandeld.

De volledigheid van de ontvangsten beoordelen met gezond boerenverstand
Bij een volledig - of ook wel materieel - boekenonderzoek ligt de nadruk juist op het beoordelen van de volledigheid van de ontvangsten. Het Handboek Controle reikt je in hoofdstuk 10 veel mogelijkheden aan van controletechnieken om je daarbij te helpen. In deze workshop wordt ingegaan op de toepasbaarheid van deze theorie 'met gezond boerenverstand'. Ook wordt aan de hand van een aantal praktijkcasussen de interactie opgezocht met het publiek.

Voor wie?

Dit evenement richt zich op studenten met een achtergrond in Fiscaal, Accountancy, ICT en Data. De toegang is gratis maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. Na aanmelden ontvang je een week voor het evenement een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.   

Bij een te weinig aantal aanmeldingen of in het geval van Covid-19 behouden wij ons het recht om het evenement te annuleren of te verplaatsen. 

Schrijf je in!